Vaser Liposuction Nedir ? Türkiye 'de Estetik Ameliyatı süreci nasıl olur ? Vaser Liposuction'ın farkı nedir ? Liposuction ameliyatında bavula koyulacaklar nelerdir ?

  • 23-05-2024

Vaser lIPOSUCTION 

Herkesin hayalinde bir vücut var ve herkes hayalindeki vücuda sahip değil. Kimisi genetik faktörlerden , kimisi yeme düzeninden, kimisi de doğumlardan. Fakat artık istediğimiz vücutlara ulaşmak hiçte zor değil. Başarılı plastik ve estetik cerrahlar , son teknoloji liposuction cihazları ile artık birkaç saatlik estetik operasyonlar ile istediğimiz vücuda kavuşabiliyoruz. 

İlk olarak liposuction’ı konuşalım. Liposuction basit bir anlatım ile vücudumuzdan yağların alınma işlemidir. 
Peki Vaser Liposuction nedir ? Diğer liposuction cihazlarından farkı nedir? Öncesinde nasıl hazırlanılır ? Sonraki süreçleri nasıl ilerler ? En iyi sonrası bakım nasıl yapılır ? 

Hepsi için doğru adrestesiniz. Bütün bilgi birikimimiz objektif bir şekilde size en doğru bilgiyi verebilmek adına. Haydi başlayalım.. 

Vaser Liposuction ; 

Ses dalgaları ile vücuttaki yağları parçalayan cihazdır. Son teknoloji olarak kullanılır. 

Süreç nasıl olur ? 
İlk olarak doktorunuza karar vermeniz gerekir. Genel olarak Türkiye ‘ de doktorlar ile iletişime geçtiğinizde eğer uzak bir yerdeyseniz sizden medikal anlamda uygun olup olmadığınızı anlamak adına fotoğraflarınızı ve bilgilerinizi isterler. Bu bilgiler nelerdir ? Yaş , boy, kilo , doğum bilgisi , hastalıklarınız , alerjiniz, ameliyat geçmişiniz vb. 

Sonrasında beklentiniz sorulur istediğiniz işlem sadece vaser liposuction işlemi ise vücudunuzda çok fazla sarkma olmaması gerekir. Çünkü sarkık ciltleri vaser liposuction kurtaramaz. Özellikle doğum ya da çok kilo alıp vermeye bağlı bir sarkıklığınız varsa bunun için germe ameliyatları gereklidir. Zira fazla cilt kesilmeden karnın dümdüz olması beklenemez. Hafif sarkmalı ciltlerde ya da gevşek ciltlerde jplasma da kullanılır. Jplasma ve karın germeyi kendi başlıklarında da detaylı şekilde anlatacağız. 

Şimdi sizlere Türkiye’de estetik olarak liposuction olmaya gelen bir hastayı genel olarak nelerin bekleyeceğini anlatalım. 

Doktorunuzu buldunuz, değerlendirmeleriniz yapıldı, operasyon için uygunsunuz ve gününüzü aldınız. Operasyondan önce hazırlamanız gereken bir vücudunuz ve valiziniz var (vücudu hazırlamak zorunlu değil , sadece daha iyi bir sonuç için ). 
Operasyondan önce arnica tabletleri kullanırsanız vücudunuzdaki ödemi aza indirirsiniz. Sigara içiyorsanız bırakabiliyorsanız bırakmalısınız bırakamıyorsanız son haftaya kadar günde 4 e indirmeli ve son hafta içmemelisiniz. Çünkü genel anestezi alacağınız bir operasyon ve sigara yara iyileşimini kötü anlamda etkileyen ciddi bir etken. Alkol kullanıyorsanız onu da son hafta bırakmalısınız öncesinde de olabildiğince indirmelisiniz. Özellikle şeker oranı düşük içmeye dikkat etmelisiniz. Çünkü alkol çok fazla ödeme ve kiloya neden olur. 

Unutmayın ; Liposuction kilo verdirme değil vücut şekillendirme operasyonudur. 

Onun dışında operasyona karar verdikten sonra günde 3 litre su içmeye ve bol bol yürüyüş yapmaya özen göstermelisiniz. Operasyondan sonra buna zorunlu olacağınız için , hem vücudunuzu alıştırmalı hem de ödemi azaltma ve kan dolaşımınızı hızlandırmak için su ve yürüyüş çok önemlidir. 


Gelelim valize ; 

Anlaştığınız doktor size korse verecektir. Sizin kendiniz için sürecinizi iyi geçirmeniz adına valiz hazırlamanız gerekli peki bunda neler olmalı. 


Vaser Liposuction olacağım valizime neler koymalıyım? 
1-) Duş alamadığınız zamanlar için temizlik mendilleri
2-) Rahat bol giysiler, önden düğmeli pijamalar , geniş yakalı kıyafetler (bol olması önemlidir. Çünkü operasyon sonrası vücudunuz ödem toplar. Geniş kıyafetler sizi daha rahat ettirir. 
3-) Rahat kolay giyilen ayakkabı ve terlik. 
4-) Kişisel hijyen ürünleriniz. 
5-) Rahat iç çamaşırı (mümkünse normal bedeninizden 1 beden geniş koymalısınız çünkü korsenizin üstüne giyineceksiniz )
6-) Düzenli kullandığınız ilaçlarınız 
7-) Telefon için şarj cihazı ( Türkiye’de 2 pinli fiş vardır. Bu yüzden doğru cihazı aldığınızdan emin olmalısınız. )

Bunlar kesinlikle valiziniz de bulunması gerekenler. Handy Surgery Box alırsanız içinde neler olur ? 

Handy Surgery Box’ı sipariş ettiğinizde operasyondan önce ürünleriniz sizde olur ve gelirken valizinizde çoğu şeyi koymak zorunda kalmazsınız. En profesyonel ve ihtiyacınız olan bütün ürünler olacağı için kendinizi çok daha rahat ve güvende hissedersiniz. 

1-) Bromeloin tablet (operasyon sonrası ödeminizi hızlıca atmanız için ödem atıcı ananas özlü tablet ) 
2-) Arnica jel (operasyon sonrası morarma olacağı için morarmaların çabucak geçmesi adına kullanacağınız krem ) 
3-) Arnica tablet (ödem atılması adına operasyon öncesi ve sonrası kullanılması gereken tablet ) 
4-) Triflow (akciğerin yogası adını verdiğimiz cihaz , genel anestezi sonrası nefes almada akciğer de problem olmaması adına egzersizi yapacağınız alet ) 
5-) She Wee – İdrar hunisi (operasyon sonrası korseyi çıkartıp giymek, oturup kalkmak zor olacağı için bu alet sayesinde kadınların idrarlarını yapması çok daha kolay. 
6-) Kinezyo bant – liposuction ameliyatları sonrası ödem , ağrı , deformiteleri düzeltmek için kullanılır. 
7-)Temizleme mendili 
8-) Rahat bol gecelik 
9-) Kalın çorap 
10-) Vitaminler 
11-) PED 
12-) UNDERPED 
13-) GAZLI BEZ 
14-) BATİKON 
15-) YAPIŞTIRI BANT 



HANDY SURGERY BOX İLE OPERASYON SÜRECİNİZ ÇOK DAHA KONFORLU 


TÜRKİYE ‘DE AMELİYAT DÜŞÜNÜYORSUNUZ VE SORULARINIZ , KAYGILARINIZ MI VAR ? BİZİM İLE İLETİŞİME GEÇİN SİZE OBJEKTİF ŞEKİLDE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK VERELİM. 


HANDY COSMETIC İLE OPERASYON SÜRECİNE DEVAM EDEN HASTALARIMIZA PLATİNİUM SURGERY PAKETİMİZ HEDİYEDİR. 

Sepetiniz

Sepetinizdeki ürünler listelenmektedir